Αυτό το ήξερες;

Μία συλλογή με ενδιαφέροντα, εντυπωσιακά, παράξενα και απίστευτα πράγματα που ίσως να μην ξέρατε.

10 άγνωστα πράγματα για τις γάτες

Δείτε μία λίστα με 10 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε για γάτες...

σκύλος

Ανεξάρτητα από το εάν είχατε ποτέ σκύλο, θα έχετε προσέξει ότι τα σκυλιά συνηθίζουν να έχουν το κεφάλι τους πάντα έξω από το παράθυρο όταν ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ικανοποιούν κάποια ανάγκη τους τα σκυλιά με αυτόν τον τρόπο, το κάνουν απλά από ευχαρίστηση ή μήπως υπάρχει άλλος λόγος; Ας δούμε!

Γιατί τα καπάκια των στυλό BIC έχουν τρύπα;

Η τρύπα αυτή υπάρχει σκοπίμως προκειμένου να επιτρέπει, σε ενδεχόμενο κατάποσης του καπακιού, την είσοδο οξυγόνου στον οργανισμό, έτσι ώστε να μη φράξουν οι αεραγωγοί, μέχρι να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για την Μπύρα

Πρόκειται για ένα από τα πιο απολαυστικά ποτά. Αυτό το ξέραμε. Γνωρίζατε όμως ότι είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και ο πολιτισμός; Ότι στην αρχαιότητα την έφτιαχναν μόνο γυναίκες; Ότι παράγεται από κανναβοειδή; Αυτά και πολλά ακόμη πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τη μπύρα...

Ακούγονται σαν ψέμα αλλά δεν είναι

Οι χρήστες του Reddit δημοσίευσαν μερικές πληροφορίες που, παρόλο που μοιάζουν με "ψεύτικες", στην πραγματικότητα είναι πέρα για πέρα αληθινές.

Γιατί υπάρχουν άσπρα και καφέ αυγά

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί υπάρχουν άσπρα και καφέ αυγά; Ποια είναι η διαφορά των άσπρων από τα αντίστοιχα αυγά καφετί χρώματος;

Γαλάζια σημαία

Πολλές φορές ακούμε για παραλίες με γαλάζια σημαία. Από πολύ κόσμο μάλιστα θεωρούνται οι καλύτερες παραλίες για μπάνιο. Είναι όμως έτσι; Τι σημαίνει ότι μια παραλία έχει γαλάζια σημαία;

Η γιορτή του πατέρα

Πότε είναι η γιορτή του πατέρα κάθε χρόνο; Τι γιορτάζουμε την ημέρα του πατέρα; Πως και από που ξεκίνησε η εν λόγω γιορτή;

τσολιάς

Η φουστανέλα ήταν το παραδοσιακό ένδυμα των Ελλήνων και πρόκειται για μια κοντή πολύπτυχη λευκή φούστα. Μέχρι τη δεκαετία του 1890 φοριόταν στην Ελλάδα, οπότε και αντικαταστήθηκε για λόγους μόδας από «τα φράγκικα», αυτό δηλαδή που σήμερα αποκαλούμε παντελόνι.

ημερολόγιο

Ένα αρκετά συνηθισμένο λάθος είναι να λέμε και να γράφουμε τον δέκατο μήνα του ημερολογίου ως "Οκτώμβριο" αντί για το ορθό Οκτώβριο. Γιατί ενώ οι μήνες Σεπτέμβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος έχουν "μ", ο Οκτώβριος δεν έχει;

Γραφομηχανή

Αν δείτε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι τα "Q, W, E, R, Τ και Υ" είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Ήλιος

Ξέρετε τι χρώμα έχει ο ήλιος; Δεν είναι πάντως αυτό που φαίνεται...

Τζέιμς Κάμερον

Τι ήταν αυτό που ενέπνευσε τον δημοφιλή σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο και τι έκανε πριν μπει στο χώρο των ταινιών.

Πράσινα μάτια

Γνωρίζατε ότι το πράσινο είναι το σπανιότερο χρώμα ματιών και ότι μόνο το...

Yoda

Το πρόσωπο του χαρακτήρα Yoda στις ταινίες Star Wars βασίστηκε...

Πως προέκυψαν οι εκφράσεις "θα φάνε όλοι μαύρο" και "το έριξα δαγκωτό"

Όλοι έχουμε ακούσει ή έχουμε και οι ίδιοι χρησιμοποιήσει τις εκφράσεις "μαύρο" και "δαγκωτό" στην πολιτική. Γνωρίζουμε όμως πως βγήκαν; Δεν πάει με τίποτε το μυαλό σας...

Αυτό το ήξερες: Η ηλεκτρική καρέκλα

Η ηλεκτρική καρέκλα ανακαλύφθηκε από έναν οδοντίατρο, τον Alfred P. Southwick. Το 1887, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, συστάθηκε μία επιτροπή με σκοπό να βρει έναν πιο "ανθρώπινο" τρόπο εκτέλεσης της θανατικής ποινής από αυτόν της κρεμάλας. Ο Southwick ήταν μέλος αυτής της επιτροπής.

Αυτό το ήξερες: Κεραυνοί και άντρες

Το 80% των ανθρώπων που χτυπιούνται από κεραυνό είναι άντρες.

Αυτό το ήξερες: Ο κύβος του Rubik

Ο κύβος του Rubik είναι το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 είχαν πουληθεί 350 εκατομμύρια κύβοι.

Αυτό το ήξερες: Όνειρα

Ονειρευόμαστε μόνο ότι έχουμε δει. Τα πρόσωπα που βλέπουμε στα όνειρά μας δεν είναι "δημιουργίες" του μυαλού μας αλλά υπαρκτά πρόσωπα που έχουμε δει σε κάποια φάση της ζωής μας.

Αυτό το ήξερες: Το συντομότερο τραγούδι

Το συντομότερο τραγούδι που ηχογραφήθηκε ποτέ, έχει διάρκεια 1.316 δευτερόλεπτα.

Γνωρίζατε ότι

Η λέξη "TYPEWRITER" (γραφομηχανή) είναι η μεγαλύτερη αγγλική λέξη που μπορεί γραφτεί με τη χρήση μόνο μιας σειράς πλήκτρων στο πληκτρολόγιο.

Αυτό το ήξερες: Η Coca-Cola

Η Coca-Cola πρωτοκυκλοφόρησε το 1886 ως αναλγητικό φαρμακευτικό παρασκεύασμα και περιείχε κοκαΐνη. Το εκχύλισμα φύλλων κόκας, όπως και η ηρωίνη, χρησιμοποιούνταν νομίμως εκείνη την εποχή ως αναλγητικά φάρμακα. Στις αρχές του 20ού αιώνα, η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη και το αρωματικό εκχύλισμα φύλλων κόκας (επεξεργασμένα κι ελεύθερα από κοκαΐνη).

Γνωρίζατε ότι

111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321

Αυτό το ήξερες: Το ψηλότερο βουνό στη Γη

Το ψηλότερο βουνό στη Γη είναι κάτω από τη θάλασσα. Το υποθαλάσσιο βουνό Mauna Kea στην Χαβάη έχει ύψος 10.200 μέτρα. Το όρος Έβερεστ είναι μόνο 8.848 μέτρα.

Αυτό το ήξερες: Ο παγκόσμιος πληθυσμός

Το 1801, όταν έγινε η πρώτη ολοκληρωμένη απογραφή, ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν μόλις 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι. Η Κίνα είχε πληθυσμό 295 εκατομμύρια, η Ινδία 131 εκατομμύρια, η Ρωσσία 33 εκατομμύρια, η Γαλλία 27 εκατομμύρια, η Γερμανία 14 εκατομμύρια, η Ισπανία 11 εκατομμύρια, η Βρεττανία 10 εκατομμύρια και οι Η.Π.Α. μόλις 5 εκατομμύρια, όσο και η Ιρλανδία!

Αυτό το ήξερες: Το φεγγάρι απομακρύνεται από τη γη

Κάθε χρόνο, το φεγγάρι απομακρύνεται από τη γη κατά 3,8 εκατοστά με αποτέλεσμα να μειώνεται η ταχύτητα περιστροφής της γης. Σε 100 χρόνια, η διάρκεια της ημέρας θα είναι μεγαλύτερη κατά 2 εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου!